.
Umiemiemie
A moment to ...
Saturday • 13:53 • 1 comments

Hai, harini tetiba terasa rajin mahu post lololol (hate it sebab takleh letak emoji!). Semalam bosan gila HUHU hari-hari bosan sebenarnya sejak tanam anggur dari bulan 11, so semalam bukaklah laman web kiss asian and download movie-movie best antaranya "A Moment to Remember".


Image result for a moment to remember poster


What can I say about this movie, amazing srsly ! Sebab movie ni makes me cry. Bukan beshe beshe kay I cry so hard lah urgh (I give nine star out of ten *). Cerita ni best dan sangat sangat sangat sedih sebab lelaki tu sayang perempuan tu gila gila, sacrifies everything for his love and oso sanggup jaga perempuan tu even dia disahkan menghidap alzheimer pada usia 27 tahun. Hero and heroinnya pun got a very good chemistry too sebab cinta depa rasa REAL and TULUS  sangat lol ... aaaaaaaand banyak lagila part yang jjang so if youre interested sila download and watch it okies ! Hais I wish I have someone who loves me more than he love himself tapi ada ke hm :')  cinta seadanya pun dah cukup HAHA.


Cerita ni juga buatkan me teringatkan my crush haha mybe ex-crush sebab im in my move on phase. Nak lupakan dia ... tapi boleh ke hm. Tbh, he's not so my crush la because we shared a lots of stories, almost everything together and im truly love him dalam diam (harap tak malu nak baca ni 5 tahun lagi lol) and yes I bet he knows that tapi buat-buat tak tahu and we only stay as friend yang saling memerlukan dan melengkapkan hari-hari bersama selama ... biarlah rahsia (euww me myself feel so euww but its okay i wrote whats on my mind so yeah bear it yah)


Now, we already lost contact. Because I cut it ! kakakaka. He did it too i guess. Sebab ? Sebab rasa tak sesuai dengan dia, kami jauh panggang dari api, tak sesuai. Rasa dia baik dan ada rupa while im too ugly and fat for him. So from now on memang dah tekad nak lupakan dia and who comes after this biarlah dia jadi yang tepat dan juga yang terakhir hm. Harapnya dia juga jumpa someone yang tepat yang ada ciri-ciri yang dia idamkan dan semoga dia sentiasa murah rezeki, berjaya di dunia dan di akhirat. 


Tadi cerita pasal A Moment to Remember tu tetiba terlari topik heee. As a conclusion, cerita ni best and makes you want to love the right person more and more so dont forget to watch it okay !

Have a nice day ppl !


"Percayalah, ada seseorang di luar sana telah diciptakan Allah khas untuk kita miliki. Jika tidak di dunia, mungkin di syurga nanti."



Hi, Im Umie. There is nothing special here just about me and me :D

Always smile more than you cry, always give more than you take, and always love more than you hate :)

Diary About


My cbox will appear if u open my old post. Do leave your footprints so i can visit you back. Sorry for the trouble :'( Lotsa love <3

Template By: Umi Humaira
Owner: UMIE